Den 17:e september ordnar Genealogiska Föreningen en heldag på Historiska Museet i Stockholm om DNA. Det blir ett blandat program med utställningar, information och försäljning.

I hörsalen kommer Karin Bojs, vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter, hedersdoktor och författare att tala över ämnet "DNA-en genväg till släktforskning". Karin har studerat olika delar av den historiska DNA utvecklingen och hon har nyligen gett ut en bok inom en annan del av DNA/tekniken: "Vikten av gener-hur DNA påverkar din vikt".

Från Uppsala Universitet kommer Eva Daskalaki. Hon är doktorand vid Evolutionsbiologiskt centrum (EBC) och Anders Götherströms forskargrupp. Hennes forskning fokuserar på neolitiseringsprocessen i Europa.

Vid sidan om föreläsningar kommer det att finnas utställningar, det kommer att finnas information om Family Tree DNA, både ur testsynpunkt och den svenska gruppen, och 23andMe, välkända amerikanska bolag. Den Svenska Haplogruppsdatabasen presenteras och du får möjlighet att ställa frågor till företrädare för den.

Läs hela programmet - klicka här!!