Mars månads Röttervän heter Knut Fredriksson och bor i Trollhättan, känt för all bedrövelse kring SAAB/affärerna, som dock glädjande nog inte har drabbat Knut och hans närmaste. Han beskriver dock att stämningen fortfarande är tryckt i staden, men att folk ändå trots allt är optimistiska och tror på en framtid.

Priset Knut får som månadens Röttervän är en helårsprenumeration på Släkthistoriskt Forum, som ju Knut redan prenumererar på sedan många år. Detta problem är emellertid lättlöst: Nu har han säkrat prenumerationen ytterligare ett år fram i tiden!

När Knut blir tillfrågad om sin släktforskning nämner han Göteborg först. Han är nämligen göteborgare från början, och hans förfäder från Dalsland och trakterna kring Bollebygd i Västergötland, där hans djupaste rötter finns, sammanstrålade i hans födelsestad. Det intressantaste i hans släktforskning handlar emellertid inte om Knuts egna anor, utan om hustrun Karin Vivi/Anns, som enligt Knuts forskning härstammar från kung Kristian IV av Danmark/Norge, som var en riktig fruntimmerkarl och sägs ha haft minst 23 barn med minst fem kvinnor.

Knut, som är 73 år, har släktforskat sedan "någon gång på 70-talet" och är gammal släktforskare. Han har dock lite problem med virusar i datorn, och väntar för närvarande på att installera ett antivirusprogram så att han också tryggt ska kunna använda sig av den för sin fortsatta släktforskning. Nättidningen Rötter och Anbytarforum lockar förstås också, så det är tur att han också är en trogen läsare av Släkthistoriskt Forum, så att han har något att läsa medan datorn får lite sjukbehandling. Grattis, säger vi till Knut!