Language button

in english

BT Login

Logga in Skapa konto

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn
Användarnamn
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Namn åt de döda - mot målet

Projektet Namn åt de döda börjar närma sig sitt mål-utgivningen av Sveriges dödbok 6 under 2014.

Men om utgiv på intresset ute i föreningarna och bland enskilda. För gott resultat behöver våra medlemsföreningar puffa för projektet i medlemstidningar och på medlemsmöten.

2002 startades projektet Namn åt de döda för att komplettera Sveriges dödbok med namnuppgifter under åren 1950/70. Under åren som gått har perioden utökats till att gälla 1901/1970 och miljontals namn och andra uppgifter har av idoga släktforskare letats upp i kyrkböcker och mantalslängder för inmatning i olika registerprogram. Arbetet har resulterat i Sveriges dödbok 3 som utkom 2005, version 4 2007 och version 5 2010. Arbetet har sedan gått vidare med siktet inställt på en sista (?) version 2013. Styrelsen har dock kommit fram till att utgivning 2014 är mer realistiskt för Sveriges dödbok version 6.

Ett drygt års arbete återstår alltså och deadline är satt till 1 jan 2014. För att det skall bli utgivning då måste ALLA döda under åren 1901/1970 ha registrerats och skickats in. Det är därför dödboksuppgifterna som i första hand skall prioriteras, men det är naturligtvis önskvärt att även uppgifter som födelseförsamling och sista civilståndsdatum skall plockas fram för alla församlingarna.

Av nedanstående tabell framgår att det är 184 församlingar, eller delar av församlingar, som inte ännu påbörjats. Dessa bör prioriteras. Många "Lediga" gäller korta perioder, ofta åren 1941/46, men det stora arbetet ligger i Halland. Nu har dock Hallands dödböcker och församlingsböcker börjat läggas ut online, vilket kommer att underlätta arbetet.

För detaljerad statistik och tabeller över läget i varje län och varje församling i landet, gå till http://www.genealogi.se/dodb/index.htm

Med gemensamma krafter skapar vi en komplett Sveriges dödbok 1901/2013!