Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Thea HällebergMottagaren av 2003 års Victor Örnbergs Hederspris heter Thea Hälleberg, från Stockholm och Sorsele.Thea får priset för sitt magnum opus: ”Same- och nybyggarsläkter i Sorsele från nutid till 1600-talet - ett demografiskt och genealogiskt bokverk baserat på 40 års källtrogen släktforskning”. Böckerna har hittills utkommit i två delar och berikas av ett unikt bildmaterial i form av gamla fotografier och berättelser från nybyggar- och nomadlivet, samt av detaljerade personregister.
Och inte nog med det, Thea planerar ytterligare två delar i serien, en beundransvärd ambitionsnivå, inte minst med tanke på att flickan är 85 fyllda!

Sveriges Släktforskarförbund gratulerar denna flitiga och noggranna forskare.