Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
16 mars 2024
I torsdags eftermiddag var jag med och hade släktforskarjour på vårt stadsdelsbibliotek i Skiljebo här i Västerås. Det gillar jag, det är så intressant att få oväntade frågor och gåtor att lösa. En av våra besökare hade en anmoder i sin släkt som vi ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

19
mar
Öppet hus med Släktforskningshjälp

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


19
mar
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


19
mar
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


19
mar
Släktforskarjour Biblioteket Vollsjö

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


19
mar
Grums - Borgvik under beredskapsåren

Värmlands Släktforskarförening


19
mar

Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

svd.se ny1722 fick Juditha Nilsdotter i Kalmar ett brev från sin son Johan där han berättade att han tillfångatagits av pirater i Medelhavet, och att han nu hölls som slav i Alger.

Händelsen var inte unik, kring Medelhavet fanns gott om pirater och slavhandlare och det är inte omöjligt att Juditha känt till risken att hennes son skulle kunna bli tillfångatagen.

De nordiska män som både var delaktiga i slavhandeln och ibland blev dess offer, är en bortglömd bit historia. Läs mer om det i artikeln i Svenska Dagbladets under strecket, som även berättar om hur det gick för Johan. 

Läs artikeln på svd.se