Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Nu finns en hel rad nyheter i Rötterbokhandeln. Om allt ifrån släktforskning i Norden till släktforskning med DNA och forskning i domstolarnas arkiv. Dessutom den efterlängtade Sveriges befolkning 1910. Nedan kan du läsa mer om nyheterna.

 

dombok omslag webbDomstolsforska

Domstolarnas arbete har genom tiderna genererat ett källmaterial som är en guldgruva för alla som forskar i historien. Boken ger en lättillgänglig översikt för den som intresserar sig för släktforskning och personhistoria och visar hur man kan dra nytta av våra domstolsarkiv för att få veta  mer.

Författare: Claes Westling

Utgiven av Sveriges Släktforskarförbund.

Här kan du läsa mer i Rötterbokhandeln

 

norden serien webbSläktforskning i Norden

Sveriges Släktforskarförbunds nya serie om hur du släktforskar i Norden lanseras nu i tre delar - Finland, Danmark och Norge, alla skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

Författare: Rune Nedrud, Ritva Winter och Gitte Christensen & Kathrine Tobiasen

Här kan du läsa mer i Rötterbokhandeln

 

 DNA omslag webbSläktforska med DNA

Peter Sjölund är en av pionjärerna inom svensk DNA-släktforskning. I den här boken redovisar han hur DNA ärvs och hur du kan använda DNA-tester för att verifiera din "pappersforskning", identifiera okända fäder, kartlägga släktskap i tiden långt före de skriftliga källorna och mycket annat.

Många kittlande utmaningar och intressanta upptäckter väntar dig när du ger dig in i DNA-släktforskningens spännande värld. Och du hittar garanterat okända släktingar, som kan utvecklas till nya trevliga släktforskarvänner.

Författare: Peter Sjölund

Här kan du läsa mer i Rötterbokhandeln

 

svebef 1910 bokhSveriges befolkning 1910

Dvd-skivan Sveriges befolkning 1910 är en databas innehållande fakta om alla de 5,6 miljoner människor som var skrivna i Sverige i slutet av 1910.

Användningsområdena för den mycket populära skivserien Sveriges befolkning är otaliga.

Förutom namn får du reda på bostadsadress, postadress, födelsedatum och -församling samt boendeförsamling. Sökning går även att göra på alla personer i samma fastighet eller på samma adress.

Utgiven av Riksarkivet SVAR.

Här kan du läsa mer i Rötterbokhandeln