Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Anton Rosendahl
15 april 2024
Farmors morfar Albert Sandström föddes 23 augusti 1855 i Svarttjärn, Lövånger som son till Erik Mattsson Sandström, barnfödd i nämnda by och hans hustru Johanna Andersdotter, bördig från Mjövattnet, Burträsk. Makarna var kusiner. Albert var äldst av ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

16
apr
Släktforskarhjälp, Visby

Gotlands Släktforskarförening


16
apr
Forskarcafé - "Hur sparar vi vår släktforskning?"

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


16
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


16
apr
Grums - Hur använder man Disgen?

Värmlands Släktforskarförening


16
apr

17
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


17
apr
Studiebesök på Götene museum

Götene Släktforskarförening


17
apr
Guidad visning av Krigsarkivet, Arninge, Mätarstigen 17

StorStockholms Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Blir det en regnig sommar finns i alla fall en tröst: Rötterbloggen. Här turas inte mindre än sju mer eller mindre kända släktforskare om att underhålla oss med sina tankar och iakttagelser kring sin släktforskning. Det bästa av allt är att Rötterbloggen bjuder på tips och inspiration under hela sommaren!

Då började jag släktforska..

Under veckan som kommer har Röttebloggen temat "då började jag släktforska" vilket innebär att du kommer att få veta vad det var som väckte rötterbloggarnas intresse för släktforskning.

Missa inte den bästa sommarläsningen!

Läs de senaste blogginläggen

Här är rötterbloggarna:

Mmarkus garkus Gunshaga är född 1986 och började släktforska 2000. Han bor i Helsingborg och forskar med fokus på Skåne, särskilt klockare, enskilda släkter och yrkesgrupper.Till en början forskade han tillsammans med sin farfar - farfarn skickade brev till diverse pastorsexpeditioner, medan Markus beställde mikrokort från SVAR, som sedan noggrant undersöktes i stadsbibliotekets källare. Mer om det får du veta i nästa veckas blogginlägg.

Gå till Markus Gunshagas blogg

 

camilla e

Camilla Eriksson är släktforskare sedan 13-årsåldern och är numera aktiv i Nyköping-Oxelösunds släktforskarförening där hon är redaktör för föreningens tidning AnKnytningen. I hennes humoristiska blogg får vi ta del av både tips och funderingar och vi förstår ju precis vad hon menar när hon skriver: "Det är ett äventyr att se var man hamnar och jag blir lika lycklig varje gång jag får död på någon mer eller mindre avlägsen släkting."

Gå till Camilla Erikssons blogg

 

ted rTed Rosvall är kyrkomusiker, förläggare, föreläsare och författare och har släktforskat sedan barnsben. Åren 2000-2008 var han förbundsordförande i Sveriges Släktforskarförbund och på eget förlag har han utgivit ett 25-tal böcker, de flesta med anknytning till Europas kungahus. Av Sveriges Radios Morgonpasset har han kallats "mannen som har Europas samtliga kungaätter i huvudet" och hans storverk är det genealogiska uppslagsverket Bernadotteättlingar.

Ted är numera även känd från TV som en av de släktforskare som hjälpt kändisar att hitta sina rötter i TV-programmet Vem tror du att du är?

Gå till Ted Rosvalls blogg

 

eva jEva Johansson är redaktör för Släktforskarnas årsbok. Hon har en gedigen bakgrund som journalist, redaktör och författare. Tidigare har hon givit ut boken Skriv för din släkt och senast har hon varit redaktör för Sveriges Släktforskarförbunds kommande handbok Domstolsforska.

Utöver släktforskningen är hennes intressen historia, trädgårdsodling och vedhuggning.

Gå till Eva Johanssons blogg

 

fredrik webb vintageFredrik Mejster är en juridikstuderande med ett stort intresse för barn- och familjerätt, särskilt i historisk bemärkelse. Han är född och uppvuxen i Gävle, men har rötterna i så gott som hela landet förutom i de allra sydligaste och nordligaste delarna. Favoritförsamlingarna är Holmestad och Öttum i gamla Skaraborgs län där större delen av släkten på pappas sida finns. Vissa grenar går också utanför Sverige, t.ex. till Finland, Norge, Tyskland och Belgien.

Fredrik är en av initivtagarna till Unga släktforskare och har under den senaste tiden varit en del av teamet bakom TV-produktionen Allt för Sverige som sänds i SVT i höst.

Gå till Fredrik Mejsters blogg

 

chris bingefors webbChris Bingefors är medicine doktor och lektor vid Uppsala universitet och började med släktforskning 2002. Det som från början bara var tänkt som en fritidssysselsättning växte när hon fick kontakt med en utländsk släkting.Idag, mer än tio år och några saftiga telefonräkningar senare, släktforskar hon fortfarande och hon är aktiv i Genealogiska Föreningen.

Hennes intresse för släktforskning har till och med lett henne tillbaka till skolbänken - sedan fyra år tillbaka läser hon till och med historiska ämnen på universitetsnivå för att få veta mer.

Gå till Chris Bingefors blogg

 

peter sPeter Sjölund har kommit att bli specialiserad på DNA inom släktforskningen och under Släktforskardagarna brukar han dra fulla hus med sina föreläsningar på ämnet. Under våren var han aktiv i bildandet av Svenska Sällskapet för Genetisk Genealogi, SSGG. Nu är han dessutom högaktuell med en ny handbok om DNA i släktforskning som kommer att släppas under årets Släktforskardagar.

Gå till Peter Sjölunds blogg