Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
25 april 2024
Häromdagen var jag på en träff, som hade den något kryptiska rubriken ”Oväntade genealogier? Släktforskning, identitet, minne och släktskap i Sverige”.  En del kanske känner igen namnet, och det är faktiskt så att det skrevs en nyhet om det här ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

26
apr
Besök på Källebacka

Ulricehamnsbygdens forskarklubb


27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Gravstensinventeringen på Rötter blir mer och mer populär. För en månad sedan passerades 100 000 registrerade personer och nu har ytterligare 15 000 lagts in. Det innebär att över 50 000 gravar nu finns i databasen.

Många svenskar har förfäder och släktingar begravda utomlands. Vi öppnar därför en ny avdelning under Gravstensinventeringen för registrering av “svenska" gravar på utländsk mark. Det kan vara invandrades släktgravar utomlands, svenskar begravda i våra nordiska grannländer eller Europa och inte minst emigranternas gravar i USA och Kanada.

Även denna del av Gravstensinventeringen är fri och öppen för alla, enda skillnaden är att man som ett första steg när man börjar registrera, måste anmäla vilken kyrkogård och dess läge som det gäller. Vi lägger då upp kyrkogården och sedan är det bara att mata in.

Gravstensinventering är angeläget och brådskande. Passa därför på att fota en kyrkogård redan nu under hösten när höstfärgerna lyser upp. Inmatningen online kan vänta till mörka vinterkvällar.

Vi behöver också fler frivilliga krafter som kan hjälpa oss med inmatning av de gamla gravstensinventeringarna- kontakta Anna-Lena Hultman på annalena@genealogi.se om du vill veta mer.

Läs mer om Gravstensinventeringen - klicka här!!