Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Helena Nordbäck
23 april 2024
För någon tid sedan ögnade jag igenom ett program för en körkonsert. Ett av styckena var författat av ’Hildegard av Bingen’. Någonstans ringde en klocka, jag hade för mig att hon levat för ganska länge sedan. En titt i källorna bekräftade den teorin....

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

24
apr
Medlemscafé med frågor om DNA och vanlig släktforskning

Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare


24
apr
Temakväll

Falubygdens Släktforskarförening


24
apr
DNA Café Sjöbo

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


24
apr
BSF Medlemsmöte

Botvidsbygdens Släktforskarförening


24
apr
”i kum frå Wenjad”

Skövde Släktforskarförening


25
apr
Guidad vandring på söder i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


25
apr
Forskarhjälp i Sollentuna bibliotek

Sollentuna Släktforskare


25
apr
Öppet hus - kl. 13.00-20.30 obs kvällsöppet!

Södertälje Släktforskarförening


25
apr
Släktforskarjour Biblioteket Sjöbo

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

 tema dna slaktforskningens dagNu börjar det äntligen närma sig Släktforskningens dag. Med anledning av det stora intresset för släktforskning med hjälp av DNA-teknik är det DNA som är årets tema.

Vad gör er förening?

Till släktforskningens dag vill vi att alla spännande aktiviteter som planeras av föreningarna får extra uppmärksamhet på Rötter.

Via formuläret nedan får er förening möjlighet att kortfattat beskriva er aktivitet, ladda upp en bild och berätta när och var ni håller hus. Informationen kommer att publiceras i en artikel på Rötter.

Det blir då enkelt för de som är intresserade att få en överblick om vad som händer i hela Sverige.

Presentation på Rötter

Er text kommer att publiceras i en artikel på Rötter, som kommer att vara indelad landskapsvis. Under landskapsrubriken kommer föreningarnas aktiviteter att läggas in i den ordning de kommer in. Först kommer överst!

Tips: Tänk på att göra er rubrik så lockande som möjligt och använd gärna er fantasi så att rubrikerna skiljer sig från varandra. Till exempel rubriken "Öppet hus" kan kombineras med kompletterande information för att sticka ut, som "Öppet hus med forskarstöd" eller "Släktforskarstuga på hembygdsgården i xx".

Fyll i forumläret här!

Material till Släktforskningens dag

affischmall 2016Affischmallen för årets Släktforskningens dag finns i två storlekar, A3 och A4. Båda mallarna innehåller fält för textinformation om ert planerade arrangemang. Affischerna är högupplösta och är förinställda för att skrivas ut i A3-format alternativt A4-format.

Ladda ner affischmallen här!

 

DNA folder forslagFöljande broschyrer tillhandahålls alla föreningar kostnadsfritt av förbundet:

  • Broschyr om DNA-släktforskning
  • Upptäck din egen historia, med ifyllbar antavla.
  • Börja släktforska
  • Produktblad Rötterbokhandeln (pdf för utskrift)
  • Gravstensinventeringen
  • Förbundets vykort (max 50 per förening)

Meddela vid beställningen hur mycket material ni behöver, men vi tillämpar en viss begränsning för att materialet ska räcka till alla. Leverans sker i början av mars.

DNA-folder samt beställning av böcker och skivor till Släktforskningens dag behöver förbundskansliet ha in senast 11 mars för att garantera leverans i tid. Ordern läggs med fördel direkt i Rötterbokhandeln eller mejlas till bokhandeln. Notera att broschyrer endast kan beställas via e-post, med önskat antal, till bokhandeln@genealogi.se.

 

Stora DNA-paketet

Stora DNA paketetStora DNA paketetLadda upp inför Släktforskningens dag med DNA-böcker. Passa på att beställ det stora DNA-paketet som innehåller storsäljaren Släktforska med DNA av Peter Sjölund, Genvägar av Magnus Bäckman och Neandertalsmänniskan av Svante Päboo. Ni får nu alla tre böckerna för 595 kr (ord pris 724kr).

Beställning av böcker och skivor till Släktforskningens dag behöver förbundskansliet ha in senast 11 mars för att garantera leverans i tid.

Ordern läggs med fördel direkt i Rötterbokhandeln eller mejlas till bokhandeln. Erbjudandet gäller till och med den 20 mars.

Ta del av paketerbjudandet här!